SUCh Cosmos Survive, white ebony hane
SUCh Cosmos Survive, white ebony hane

Mitt namn är Cosmo, och jag bor med mina barn i Motala, Östergötland.
Intresset för gnagare har alltid funnits, och när jag var liten hade vi under en period en liten grå chinchilla som tyvärr gick bort. 2007 köpte jag mitt första par, två kullsyskon vid namn Agnes och Alice. 2015 köpte jag in nya djur via Blocket efter att ha varit utan chillor under några år, då bara som sällskapsdjur men ganska snart kom jag i kontakt med olika uppfödare och på den vägen är det.
  Jag blev godkänd, registrerad uppfödare i CAS den 17 april 2019. Jag kommer fokusera främst på RPA och Black Pearl, men mitt huvudmål är friska och starka chinchillor som ligger bra i storleken och som har ett lugnt och snällt temperament, passande för såväl avel, utställning och sällskap. 

Chinchillorna lever oftast i par men ibland också grupper i stora träburar jag byggt själv. Burarna är avdelade så det är två burar per sektion.
Jag använder mig av Mästers Chinchillapellets, grönt och fräscht hö köpt från bonde, och Witte Molen chinchillasand då det är en mineralsand med runda korn som inte riskerar att skada chinchillans päls och som ser till att rengöra från smuts och fett på djupet.
Alla mina chinchillor är registrerade i föreningen.

Sidan kommer uppdateras varefter.