CAS Förening - Chinchilla Association Sweden

caschilla.se

CAS skapades i december 2017 av den uppfödargrupp som tidigare var med i föreningen SCAF
Det hålls utställningar under vår och höst och även utbildningsdagar för de som går utbildning för att bli registrerade uppfödare. PÅ CAS hemsida går det att läsa mer samt hitta en uppfödare nära dig. Transport brukar också gå att lösa, ofta i samband med utställningarna som hålls då det alltid brukar finnas någon som kan hjälpa till att ta med sig en pälsboll eller två.

Personligen föredrar jag CAS, när föreningen startades var jag ännu medlem i SCAF men fattade väldigt snart beslutet att gå över till CAS. För mig handlade det mycket om att se till mitt egna intresse av avel och uppfödning - med över 10 uppfödare varav en del har sysslat med avel sen 90-talet finns det otroligt mycket kunskap och engagemang i den här gruppen. Jag kände också att här fanns en ödmjukare ton, frågor och funderingar tillåts på ett annat sätt, man vågar diskutera teorier eller ny fakta som uppkommer utan att bli nedtystad eller utskälld. För mig innebär den här föreningen att varje chinchillaägare får en chans att utvecklas och stöttas till att fatta bra beslut. Jag har aldrig känt mig förlöjligad eller dumförklarad, och det märks att föreningen är lika mån om att sprida korrekt information och kunskap som jag är om att lära mig och förstå. Jag upplever att stödet alltid finns där, kritiken är aldrig personlig eller hård utan bara öppen och rak. 
För mig är det CAS som verkligen satt fart på intresset och öppnat så många dörrar för mig. Det är en väldigt familjär gemenskap där alla får plats och är välkomna så länge man behandlar varandra med respekt och visar hänsyn.