Att tänka på

- Jag gör det här på min fritid. Hur mycket jag än älskar att lära ut, besvara frågor, ge tips och hjälpa någon att utvecklas, sker det på bekostnad av något annat. Ofta kommer det frågor om saker som kanske inte är så enkla att läsa om själv eller som man kanske inte ens vet att man ska tänka på, men lika ofta kommer det mer allmänna frågor om tex burstorlek, om de måste bo med en kompis, om de kan äta frukt/grönsaker osv.
Jag vet att här på hemsidan har jag inte varit jätteduktig med att skriva ihop texter om lite allmänna råd eller länkar till bra sidor att läsa på, men man kommer ganska långt med egna googlingar och genom att söka i trådar i facebookgrupperna. Även på iFokus.se finns en kategori för chinchillor där man kan söka i trådarna och finna svar på de mest vanliga frågorna som ställs, alltifrån kost, badsand till hantering och socialisering.

- Om du vet med dig att priset är en avgörande faktor, be om det först. Jag har tappat räkningen på hur många som har hört av sig och varit sååå intresserade av en chinchilla, ställt frågor och bett om råd. Jag har ägnat timmar under flera veckor med att svara på frågor, leta upp länkar, googla fram butiker osv för att verkligen ge dessa personer en bra start och bygga upp ett förtroende, för att sedan mötas av total tystnad när de väl frågar om pris och får en siffra som ej passar. Passar ej priset duger ett simpelt "Tack, men då får jag tyvärr avstå".
Det är rakt, det är rättvist, och det besparar oss båda tid.

- Passar inte priset men du ändå vill veta mer om chinchillor, kanske komma på besök eller ta del av lite mer info så går det självklart bra att höra av sig ändå, det måste inte bero på huruvida du ska köpa en chinchilla av mig eller inte.

- Skulle något hända som gör att du inte längre kan ha kvar en chinchilla du har köpt av mig, så kan jag ta tillbaka den i mån av plats, men jag KÖPER inte tillbaka något djur jag själv sålt. Detta för att ett sådant beslut inte ska göras baserat på pengar eller för att man tröttnat/inte orkar engagera sig. En chinchilla som lever i 15 år är inte så ovanligt, så det gäller att man är insatt och medveten om vad man åtar sig för ansvar INNAN man köper en chinchilla.

- Jag kan ibland ta emot akutärenden i mån av plats, även här gäller att jag inte KÖPER en chinchilla i ett sådant ärende.